Wan и ZOO-последни ъпдейти и активности! /article in Bulgarian language/

Kristiqn Georgiev
15 min readMay 8

--

Cross-Chain Transfer Protocol (CCTP) на Circle стартира с Wanchain като стартиращ партньор

TL;DR: Протоколът за междуверижен трансфер USDC на Circle (CCTP) е официално активен, с Wanchain като партньор за стартиране! Прехвърлете роден USDC между Ethereum и Avalanche с помощта на CCTP на Wanchain Bridge!

Екипът на Wanchain има удоволствието да съобщи, че Wanchain е сред първите стартиращи партньори, избрани да поддържат Cross-Chain Transfer Protocol (CCTP) на Circle! Чрез безпроблемното интегриране на CCTP в междуверижната инфраструктура на Wanchain, потребителите могат да се възползват от мощността на CCTP на Circle, за да прехвърлят оригиналния USDC между Ethereum и Avalanche.

Какво представлява CCTP на Circle?
Circle Cross-Chain Transfer Protocol, или CCTP, е помощна програма във веригата, която записва и сече собствен USDC на поддържани блокови вериги. Той помага за обединяването на USDC ликвидността в блоковите вериги, като елиминира необходимостта от мостове за „заключване“ на активи по време на междуверижни трансфери. Начинът, по който работи е:

USDC се записва във веригата източник
Подписано удостоверение се извлича от Circle
USDC в сечени във веригата на дестинацията
Чрез използване на CCTP на Circle с помощта на моста Wanchain, потребителите могат безпроблемно и ефективно да прехвърлят оригиналния USDC между поддържаните мрежи.

CCTP на Circle: Интеграция на Wanchain мост
Чрез активиране на междуверижни трансфери между блокови вериги, където USDC е първоначално изсечен, протоколът за кръстосано прехвърляне на USDC на Circle (CCTP) елиминира необходимостта от опакован USDC на блокови вериги, където USDC съществува първоначално. Това е и предвидената цел на XFlows на Wanchain.

Когато потребител инициира междуверижни трансфери на USDC с помощта на Wanchain Bridge, мостът ще използва CCTP, ако е наличен. Когато CCTP не е наличен, мостът ще използва съществуващия XFlows механизъм на Wanchain. Като такива, CCTP и XFlows се допълват и се комбинират, за да създадат динамично и безпроблемно потребителско изживяване.

Докато други мрежи се очаква да станат достъпни по-късно тази година, CCTP на Circle в момента поддържа само междуверижни трансфери между Ethereum и Avalanche при стартирането.

Как да използвате CCTP на Circle на моста Wanchain
Стъпка 1: Уверете се, че имате инсталирани подходящите портфейли.
Преди да извършите междуверижен трансфер на USDC с помощта на CCTP на Circle, трябва да се уверите, че имате достъп до правилния портфейл(и). Трябва да имате портфейли за всяка мрежа, участваща в междуверижната транзакция. Metamask е фантастичен портфейл, който предоставя на потребителите достъп до всякакви EVM-съвместими блокчейн мрежи.

Изтеглете Metamask тук.

Стъпка 2: Посетете bridge.wanchain.org и свържете портфейла си.
Кликнете върху „Свързване с Wallet“.

Кликнете върху „Метамаска“.

Стъпка 3: Инициирайте междуверижна транзакция, за да преместите вашите $USDC от Avalanche в Ethereum.
Изберете „USDC“ от падащото меню. След това изберете „Avalanche C-Chain“ и „Ethereum“ съответно като вашите мрежи от и до. Накрая въведете адреса на местоназначението си в полето „Получател“, както и сумата от $USDC, която искате да изпратите между веригата. Кликнете върху “Напред”.

Прегледайте и потвърдете, че всички подробности са правилни, след което щракнете върху „Потвърждаване“.

Оттук нататък ще трябва да изчакате няколко минути, докато бутонът „Потвърди“ се промени на бутона „Искане“. Силно се препоръчва да не затваряте браузъра си през това време.

Стъпка 4: Заявете своя USDC.
Кликнете върху „Искане“. Тъй като вашият USDC трябва да бъде заявен в целевата верига, в този случай Ethereum, вашият портфейл MetaMask ще ви подкани да смените мрежите.

След като превключите към правилната мрежа, щракнете отново върху „Искане“.

Стъпка 5: Изчакайте вашата междуверижна транзакция да завърши. Сега се обработва.
Докато вашата междуверижна транзакция се обработва, състоянието ще се промени два пъти:

Иск
Успех
Забележка: Ако възникнат неочаквани проблеми, можете да опресните страницата и да щракнете отново върху „Искане“.

Wanchain ETH XFlows срещу. Светът

От създаването на най-модерния в света протокол за обмен на USDT между вериги, платформата XFlows на Wanchain се разрасна от обслужване на 9 различни блокови вериги за суапове от местни към местни USDT до предлагане на напълно функциониращи XFlows за Ethereum. Поради огромната им популярност, подобрените междуверижни възможности за тези активи промениха играта, тъй като те постоянно доставяха междуверижни суапове с ненадминати скорости, сигурност и разходи. Тази революция в крос-чейн технологията дойде в чудесен момент, тъй като масите както в крипто пространството, така и в традиционните финансови и технологични сектори признаха необходимостта от оперативна съвместимост за бъдещето на блокчейн технологията и DeFi икономиката.

В предишни сегменти видяхме Wanchain XFlows да се изправя срещу водещите конкурентни междуверижни платформи и услуги навсякъде. През март видяхме, че USDT XFlows променя способността си да прехвърля големи количества активи с 0 такси, докато други платформи се бореха със скъпи трансфери, проблеми с ликвидността и липса на собствени двойки между вериги USDT. По подобен начин Wanchains ETH XFlows успяха да надминат три от най-големите решения за мащабиране на слой 2 на Ethereum (Polygon, Arbitrum и Optimism) по скорост, цена и възможности за суап от L2 към L2. Днес ETH XFlows на Wanchain ще бъде подложен на стрес теста още веднъж, този път срещу другите най-добри междуверижни протоколи.

Какво представляват Ethereum XFlows?

Преди да започнете със сравнението, важно е да се запознаете със системата ETH XFlows на Wanchain. Накратко, ETH XFlows е „децентрализирано кръстосано верижно решение, което позволява междуверижни трансфери между блокови вериги, които уреждат транзакции на Ethereum, и където може да се каже, че ETH съществува естествено (помислете за Ethereum L2s). XFlows използва силата на междуверижните мостове на Wanchain, за да осигури лесни трансфери без попечителство между вериги без необходимост от централизиран обмен.“¹

Наред с първокласната сигурност и децентрализираните практики, някои от основните характеристики на Wanchains ETH XFlows са:

Трансфери на ETH от роден към роден
Бързи скорости на транзакции
Ниски такси
Поддръжка от слой 2 към слой 2
Без приплъзване
Децентрализирана
Сигурен (никога не е бил хакван/експлоатиран)
Живейте в 4 големи вериги, включени 2-ри слой на Ethereum (Ethereum, Polygon, Arbitrum, Optimism)
Без лишаване от свобода
Wanchain Ethereum XFlows СРЕЩУ света

В тази мостова кралска битка всички платформи ще бъдат оценявани в следните категории: скорост, такси, пропускане, поддръжка на двойки и сигурност (история на хакване).

Сценарий: Всички подходящи цифри ще се основават на проста размяна на ETH към ETH от Arbitrum към Optimism.

Wanchain:

Протоколна такса: $0,14

Приплъзване: Не

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Не

Скорост: 4 мин. 21 сек

Многоверижни:

Протоколна такса: $0,22

Приплъзване: Не

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Да

Скорост: 10–30мин

Резюме: В това сравнение открихме, че Multichain (официално известен като Anyswap) отнема между 10 и 30 минути, за да завърши суапа за общо $0,22. Това го прави едновременно по-бавен и по-скъп от XFlows на Wanchain. Установено е също, че протоколът е бил жертва на голям хак в новата история.

XY Финанси:

Протоколна такса: $0,65

Подхлъзване: Да

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Не

Скорост: 10–20 мин

Резюме: В това сравнение открихме, че финансовият мост XY отнема от 10 до 20 минути, за да завърши суапове от Arbitrum към Optimism със скорост $0,65 за суап, което го прави по-скъп и по-бавен от ETH XFlow на Wanchain. Струва си да се отбележи, че платформата XY не е устойчива на приплъзване, което я прави още по-скъпа за потребителите.

RelayChain:

Протоколна такса: $3

Подхлъзване: Да

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Не

Скорост: 5–9 мин

Резюме: В това сравнение открихме, че RelayChain е една от по-скъпите опции в това сравнение с цените му, вариращи около $3 за времето за свързване от 3–9 минути, което го прави едновременно по-бавен и по-скъп от ETH XFlows на Wanchain. Също така си струва да се отбележи, че Relaychain не е устойчив на приплъзване, което означава повече разходи за потребителите.

cBridge:

Протоколна такса: $5,77

Подхлъзване: Да

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Да

Скорост: 10 мин

Резюме: В това сравнение открихме, че cBridge е успял да завърши този суап на 10-минутния знак при цена от $5,77, което го прави една от най-скъпите опции в този списък. Трябва да се отбележи, че cBridge също е претърпял експлойт за сигурност в миналото. За разлика от cBridge, потребителите на Wanchain ETH XFlow се радват на светкавично бързи и сигурни скорости между веригата само за малка част от цената.

Измервател:

Протоколна такса: N/A

Плъзгане: N/A

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Не

История на хакване: Да

Скорост: N/A

Резюме: В това сравнение открихме, че както Arbitrum, така и Optimism не се поддържат от платформата Meter, което прави невъзможно тестването на суапа. Потребителите на ETH XFlow винаги могат да се насладят на обширно междуверижно покритие за Ethereum между всички основни L2, както и самия Wanchain! Трябва също да се отбележи, че протоколът Meter претърпя хакване в близкото минало.

Олбридж:

Протоколна такса: N/A

Плъзгане: N/A

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Офлайн

Поддържани ETH мостове: Офлайн

История на хакване: Да

Скорост: N/A

Резюме: По време на писане на това сравнение, Allbridge наскоро беше изложен на хак, който направи всички негови мостове офлайн. За разлика от Allbridge, децентрализацията и сигурността са вградени в основата на екосистемата Wanchain, което я прави надеждна, сигурна и прозрачна.

Stargate:

Протоколна такса: $1,17

Подхлъзване: Да

Поддръжка на Arbitrum to Optimism: Да

История на хакване: Не

Скорост: 20–30 мин

Резюме: В това сравнение открихме, че Stargate отне някъде от 20–30 минути, за да прехвърли ETH към Optimsim при курс от $1,17, което прави суаповете му значително по-скъпи и отнемащи време от ETH XFlows на Wanchain. Потребителите на Stargate също са податливи на пропуски, което ги прави още по-скъпи, особено за по-големи суми.

Резултатите са в… ETH XFlows е безспорният шампион!

Претегляйки бързо време за прехвърляне от 4 минути и 21 секунди при $0,14, ETH XFlows остава безспорен шампион в кръстосани вериги! В нашия междуверижен сблъсък, платформата ETH XFlows на Wanchain се открои, тъй като успя да осигури надеждни междуверижни трансфери хармонично с рекордно бързи скорости на най-ниски цени в целия свят, без нито един регистриран експлойт за сигурност. Към днешна дата никоя друга крос-верижна платформи не е успяла да овладее трифекта от евтини трансфери, бързи транзакции и безупречна сигурност. Ето защо Wanchain е бъдещето на кръстосаната верига и защо технологията за кръстосана верига е бъдещето.

BTC XFlows стартира на Bitcoin, Avalanche, BNB Chain и Wanchain

TL;DR Wanchain стартира BTC XFlows. Кръстосаните верижни трансформации на BTC от роден към роден вече са активни в Avalanche, Bitcoin, BNB Chain и Wanchain!

Пусната анонимно през 2009 г., BTC е най-популярната криптовалута в света. На пръв поглед биткойн позволява обмен на дигитална стойност peer-to-peer чрез използване на иновативен децентрализиран протокол, авангардна криптография и революционен механизъм за постигане на глобален консенсус. На по-дълбоко ниво биткойнът представлява значителна културна и философска промяна, която поставя под въпрос традиционните институции и тяхната роля в обществото.

Въпреки че изобретяването на биткойн има широкообхватни разклонения, може би най-значимото беше появата на други богати на функции блокчейн мрежи. Водеща такса беше Ethereum, който въведе интелигентни договори и, следователно, децентрализирано финансиране (DeFi). Естествено, потребителите се нуждаеха от начин да използват своите BTC в тези нови DeFi екосистеми. Това подтикна изобретяването на опаковани активи, които са токени, обвързани и подкрепени от основен актив. Днес има няколко забележителни опаковани BTC. За съжаление, тези различни опаковани BTC са несъвместими един с друг и няма сигурен, децентрализиран механизъм за преминаване от един към друг. Досега.

С голямо удоволствие Wanchain, глобалният лидер за решения за оперативна съвместимост на блокчейн, обяви, че е разширил своя продукт XFlows, за да поддържа BTC трансформации между Bitcoin, Avalanche, BNB Chain и Wanchain!

Какво е BTC XFlows?
BTC XFlows е децентрализирано крос-верижно решение, което позволява трансформации между BTC на Bitcoin и много от най-популярните активи, поддържани от BTC, включително BTC.b на Avalanche, BTCB на BNB Chain и wanBTC на Wanchain.

Относно BTC в Avalanche, BNB Chain и Wanchain.
Avalanche, BNB Chain и Wanchain са всички EVM-съвместими Layer 1 мрежи. Всеки има оживени DeFi екосистеми, където се появи доминиращ актив, обезпечен с BTC. BTB.b е сечен от официалния Avalanche Bridge на Avalanche C-Chain. BTCB се сече от Binance във веригата BNB. wanBTC е сечен от Wanchain Bridge на Wanchain. И трите са напълно подкрепени от BTC върху биткойн.

Какви маршрути са налични в момента за BTC XFlows?
BTC XFlows в момента се поддържа от директни мостове, свързващи Avalanche, Bitcoin, BNB Chain и Wanchain. Конкретните маршрути са:

BTC адреси
Avalanche (BTC.b)
Биткойн (N/A)
BNB верига (BTCB)
Wanchain (wanBTC)
Още адреси на токени са налични тук: https://wanscan.org/tokens

Представяме ви ZooRacers: Най-доброто игрово изживяване с крипто награди

В текущото състояние на индустрията за блокчейн игри намирането на идеалния баланс между приятно и възнаграждаващо игрово изживяване може да бъде трудно. За наш късмет, ZooRacers демонстрира точно как да постигнем това!

Както беше обяснено в предишната статия тук, ZooRacers Beta предлага функции Play-and-Earn в допълнение към нов, още по-динамичен геймплей.

2 режима на игра, 2 механизма за награди
За ZooRacers Beta v4, играчите ще могат да избират между режим „Free-to-Play“ или „Join Match“.

При Free-to-Play наградите се разпределят от набор от стимули чрез протокола ZooGames. Това означава, че играете, без да харчите vZOO, и печелите дял от vZOO airdrop в зависимост от представянето ви по време на битката. Класирането в мача се определя от броя точки (сини кълба), спечелени/събрани от всеки играч.

В Join Match може да бъде създадена/присъединена персонализирана стая, в която могат да бъдат зададени броят на играчите, общият резултат, необходим за присъединяване, и количеството vZOO, необходимо за влизане (добавяне към общия пот). Този режим дава шанс на играчите да увеличат наградите чрез директно инвестиране на vZOO.

За пореден път ZooRacers предлага на играчите широк набор от опции и дава възможност на всеки участник да приспособи своето игрово изживяване по свой вкус.
И така, кой режим на игра ще изберете?

TurboBolts FTW!

Добре дошли в света на Turbobolts (TB), в който можете да печелите — в допълнение към схемата за награди с точки — тази валута в играта ZooRacers, която позволява на играчите да купуват Ultraboxes, съдържащи случаен NFT (достъпен при окончателното пускане на играта) и предимства (един бонус за използване на времето, който може да бъде закупен преди битката).

TBs са ново и важно допълнение към играта, тъй като предоставят алтернативно игрово изживяване за всички играчи и оказват положително въздействие върху икономическата система на игрите. Всъщност играчите могат да изберат да се стремят към върха в класацията на мача, като наградите vZOO са ключът там, докато други все още могат да бъдат възнаградени с TBs по време на битката, за да участват в прогресията на играча на ZooRacers.

След време магазинът TurboBolts също ще включва различни опции за закупуване с vZOO, за да увеличи максимално възможностите на играчите за придобиване на NFT и да подобри тяхното игрово изживяване.

Представяме ви новите награди Turbobolt (TB) в играта

Възможности за развитие на играта
Въпреки че всички функции на ZooRacers няма да са налични в тази финална бета версия, играта все още има предстоящи опции, които ще станат достъпни при окончателното пускане. Те включват специфични за ZooRacers NFT, като части и оръжия за карти.

Beta v4 представя всички 4 различни карти и всички настоящи оръжия, от които играчите да избират в менюто Персонализиране. Но окончателната версия на оръжията, както и частите, необходими за изграждането на ваша собствена карта, ще бъдат достъпни само като NFT, в Ultraboxes, след като бъде пусната последната игра.

Страницата https://www.zooracers.com/ е мястото, където можете да отидете, за да сглобите вашата количка и да прегледате текущите си активи за превозни средства, получени по време на вашето пътуване ZooRacers. Търпение, търпение…

За да печелят NFT, играчите ще трябва да купуват Ultraboxes. Те са достъпни в менюто директно чрез използване на TB (валута в играта), ако достатъчно е събрано от играча по време на множеството му битки, или косвено чрез закупуване на TB пакет с vZOO в TB магазина (незабавна покупка).

Последно повикване
Тази бета версия на ZooRacers има за цел да докаже, че протоколът ZooGames е много надежден и ще бъде ясна витрина за други потенциални проекти и разработчици за това как една съществуваща или нова игра може да бъде от полза за всички: играчи, инвеститори и строители.

Искате ли да научите повече за ZooRacers зад кулисите? Тогава не пропускайте следващата част…

Преоформете начина, по който печелите с GAMESTAKE

ZooGames се готви да взриви умовете на хиляди геймъри по света. От ежедневни до хардкор, независимо дали Web2 или Web3, всички геймъри ще участват в това ново вълнуващо допълнение към платформата!

От многобройните функции, представени досега, има една съществена, която се нуждае от допълнително обяснение: игралния пул — или сега така нареченият — GameStake.

GameStake, направен от играча за играча
Докато повечето платформи за игри изграждат своя икономически модел около залагания, начисляване на такси или използване на специфични за играта системи за игра и печалба, като NFT продажби, ZooGames разширява границите още повече, като избира да прави нещата по различен начин с GameStake.

GameStake представлява набор от награди, които се натрупват известно време и продължават да се натрупват, докато хората играят игри в ZooGames. Тези награди се разпределят на всички играчи на ZooGames според определени критерии. За да бъде ясно, колкото повече участвате в екосистемата на ZooGames, толкова повече изграждате мощност (POWA) и толкова повече имате право да печелите от GameStake.

Това означава, че потребителите се насърчават да взаимодействат колкото е възможно повече с платформата и нейните различни функции, за да получат достъп до GameStake и да спечелят своя дял от vZOO токени.

В ZooGames всяка транзакция, извършена от протокола (за всички игри, които могат да се играят), подлежи на дял от 2%, разделен поравно между такса за платформата (1%) и принос на GameStake (1%). Тази страхотна система помага на потребителите да натрупат още повече награди, без това да навреди на цялостното преживяване на играча.

Важно е да се отбележи, че тъй като GameStake е функция, налична в ZooGames, всички игри, разработени и свързани с платформата, ще бъдат съвместими с GameStake!

Имайте предвид, че таксата за платформа от 1% ще бъде изгорена и че тази такса подлежи на промяна, ако общността изрази желание за това.

GameStake, уникален модел играй и печели
ZooGames разработва няколко функции като достъп до игри, списък с игри, социално оценяване и т.н., а GameStake отключва пълния потенциал на тези отличителни характеристики на платформата.

GameStake разчита директно на действията на играча, записани от класацията на ZooGames.

Класацията определя класирането на всеки ZooGamesID и е динамично зададена, така че всяко валидно действие, извършено от потребител, да бъде незабавно отразено в неговия профил. Колкото повече играете, толкова повече vZOO транзакции се извършват чрез протокола, толкова по-добре се класирате. Това не взема предвид само представянето на играча в играта, но главно колко инвестира в екосистемата. Например, играч, който прекарва повече време и vZOO в игри, потенциално би се класирал по-високо от играч, използващ режима за безплатна игра със страхотно представяне на всяка игра.

GameStake се влияе от (но не само) следните фактори:

vZOO разходи;
vZOO залагане;
vZOO печалба;
Социални взаимодействия в платформата: харесване на игра или преглед/коментиране;
Присъединяване: препоръчаните потребители, които се присъединяват, трябва да създадат ZooGamesID и да изразходват vZOO. Колкото повече харчат, толкова повече мощност отива към първоначалния потребител;
Ежедневни мисии: конкретни действия ще бъдат достъпни в Zoo.Games, които всички потребители могат да изпълняват;
И още предстои…
Разбира се, не всички действия са еднакво възнаграждаващи за потребителите, така че някой, който играе в ZooGames с часове и някой, който публикува едно ревю на седмица, също няма да спечели същото от GameStake. Специално е създаден алгоритъм, за да се определи кой може да печели от GameStake и каква част от наградите ще получи.

От това играчите изграждат известна мощност, за да подобрят ежедневните си приходи от vZOO, които след това се изпращат директно на техния огледален адрес в ZooGames.

Протоколът също така изисква от потребителите да поддържат някакво последователно взаимодействие с платформата ZooGames, за да запазят достъпа си до GameStake валиден и по този начин да продължат да получават награди.

Добавянето на vZOO към GameStake чрез механизъм за залагане ще добави към основните игрови награди на играча и следователно ще подобри техните приходи.

ZooGames разработва нов модел играй и печели, при който играчите не само са възнаградени, когато играят игри и според правилата на всяка игра, но и чрез създаване на съдържание и вкарване на приятели и активност в платформата.

GameStake е много вълнуващ начин да превърнете визията на ZooGames в реалност.
А какво ще кажете за вас? По какъв начин ще използвате това страхотно ново допълнение към ZooGames?

Напомняне за важни връзки и социални мрежи:

Официален уебсайт на екосистемата на ZOO: https://Zoo.One

Официален уебсайт на ZooKeeper: https://ZooKeeper.finance
* Документация: https://docs.ZooKeeper.finance

Официален уебсайт на OpenZoo: https://OpenZoo.io
* Документация: https://docs.OpenZoo.io

Официален уебсайт на ZooGames: https://Zoo.Games
* Документация: https://docs.Zoo.Games/

Официален уебсайт на ZooGenes: https://ZooGenes.io
Официален Twitter: https://twitter.com/ZooEcosystem
Официална телеграма: https://t.me/ZooEcosystem
Официален Discord: https://discord.gg/ZooEcosystem

Официален YouTube: https://www.youtube.com/c/ZooEcosystem
Официален канал за съобщения: https://t.me/ZooKeeperAnn
Официален Reddit: https://www.reddit.com/r/ZooEcosystem/
Официален Instagram: https://www.instagram.com/ZooEcosystem/

Официална стока на ZooKeeper: https://zoofarming.myspreadshop.net/

Website | Bridge | Documentation | Telegram | Twitter | Newsletter | Blockchain Explorer 1 | Blockchain Explorer 2 | Developer Portal

This article is for educational purposes and is not financial advice

Тази статия е с образователна цел и не е финансов съвет

--

--