Последни актуализации покрай Wan и Zoo! /article in Bulgarian language/

Kristiqn Georgiev
8 min readAug 8

--

Gather Network е добавен към крос-верижната инфраструктура на Wanchain

TL; DR Wanchain и Gather внедриха нови децентрализирани мостове без попечителство, свързващи Gather Network с Ethereum и BNB Chain. Първият поддържан актив е GTH. Междуверижните трансфери на GTH от роден към роден вече са на живо в BNB Chain, Ethereum и Gather Network!

Блокчейн оперативната съвместимост насърчава иновациите и позволява разширени случаи на употреба, които отключват пълния потенциал на блокчейн технологията. За да постигнат масово приемане, различните блокчейн мрежи трябва да могат безпроблемно да прехвърлят данни и активи от една на друга. Един сектор, който е готов за прекъсване, подхранвано от блокчейн, е децентрализираната монетизация. Въведете Gather.

Gather Network е водеща web3 платформа, която дава възможност на разработчиците и издателите да създават, осигуряват приходи и защитават своите децентрализирани приложения. Gather създава децентрализирана екосистема, която е надеждна, сигурна, ефективна и възнаграждаваща за всички участващи страни. Ето защо те са разработили своя собствена собствена блокчейн технология, предлагайки уникално предложение за издатели, което няма аналог. Като се включат в Gather Network от собственици на уебсайтове и приложения, разработчиците и издателите могат да отключат нови потоци от приходи и да увеличат своя дял от приходите.

Gather и Wanchain, глобалният лидер за децентрализирани решения за оперативна съвместимост на блокчейн, са горди да обявят официално добавянето на мрежата Gather към крос-верижната инфраструктура на Wanchain.

Wanchain е едновременно устойчива Layer 1 PoS блокчейн и децентрализирана широкообхватна мрежа от блокчейни. Wanchain Layer 1 PoS blockchain е пълна среда, подобна на Ethereum, която работи със стандартни за индустрията Ethereum инструменти, DAPP и протоколи. Широкообхватната мрежа от блокчейни на Wanchain е децентрализирана система от директни, непопечителски междуверижни мостове, които свързват EVM и не-EVM мрежи, без да изискват централизирани посредници. Понастоящем повече от 20 обществени мрежи са свързани от широкообхватната мрежа от блокчейни на Wanchain, включително, но не само Arbitrum, Astar, Avalanche C-Chain, Bitcoin, BNB Chain, Ethereum, Litecoin, Optimism, Polkadot Relay Chain, Polygon, XRP Ledger, Tron и сега Gather Network.

Акценти
Следните публични мрежи вече са директно свързани към Gather Network чрез децентрализирани мостове без попечителство: BNB Chain и Ethereum.

Първият поддържан актив е GTH. Маршрутите са:

Съберете мрежа <> Ethereum: $GTH
Съберете мрежа <> BNB верига: $GTH
Ethereum <> BNB верига: $GTH
Как да завършите междуверижна транзакция?
Всички междуверижни транзакции между EVM мрежи следват същия процес. Пълно ръководство можете да намерите тук.

Адреси
$GTH във веригата BNB: 0xeb986da994e4a118d5956b02d8b7c3c7ce373674
$GTH на Ethereum: 0xeb986da994e4a118d5956b02d8b7c3c7ce373674
$GTH в Gather Network: N/A. GTH е родната монета на Gather Network.
Още адреси на токени са налични тук: https://wanscan.org/tokens

Относно Gather Network
Gather изгражда нов блокчейн протокол, при който издателите ще бъдат стимулирани да управляват възли, за да станат една от най-децентрализираните мрежи и да печелят повече чрез своите посетители, докато разработчиците могат да създават dApps благодарение на ниски такси и бързи транзакции. Gather Online е първото децентрализирано приложение (dApp), пуснато от Gather, което позволява на уебсайтове и приложения да печелят без или в допълнение към реклами.

XStake: Залагането е трансформирано

XStake е иновативна, уеб-базирана платформа, предназначена да съдържа различни възможности за залагане, поддържащи инфраструктура.

Екипът на Wanchain има удоволствието да обяви стартирането на нов стълб на екосистемата на Wanchain: XStake! XStake е иновативна, уеб-базирана платформа, предназначена да съдържа различни възможности за залагане, поддържащи инфраструктура. Той въплъщава ангажимента на Wanchain за сигурност, удобство и интуитивен дизайн. Важно е, че XStake рационализира процеса на делегиране на WAN токени към Wanchain PoS Validator възли и Wanchain Bridge Nodes. XStake е настроен да революционизира начина, по който отделните потребители взаимодействат и допринасят за Wanchain Layer 1 blockchain и, след време, други поддържани мрежи и протоколи.

Настоящето
Днес XStake предоставя на потребителите два вида опции за залагане. Първият от тях позволява на потребителите да участват в осигуряването на Wanchain Layer 1 blockchain чрез делегиране на WAN на Wanchain PoS Validator Nodes и участие в Galaxy Consensus. Тази опция за залагане насърчава участието в блокчейна Wanchain Layer 1 и създава по-демократична и устойчива мрежа. Втората опция за залагане поддържа Wanchain Bridge. Потребителите вече могат да използват XStake, за да увеличат междуверижния капацитет на водещия междуверижен мост в блокчейн индустрията, като делегират WAN в Wanchain Bridge (Storeman) възли. И двете първоначални опции за залагане дават ежедневни награди и укрепват здравината и сигурността на екосистемата Wanchain.

Уникални предимства
Преди стартирането на XStake, тези важни опции за залагане бяха достъпни само чрез приложенията WanWallet Desktop и WanWallet Mobile. XStake може да се похвали с множество предимства пред пакета WanWallet:

Удобство: като уеб базирана платформа за залагане, XStake премахва нуждата от специални приложения. Вместо това потребителите имат достъп до всички възможности за залагане, като използват Metamask или web3 портфейла по свой избор.
Гъвкавост: XStake работи еднакво добре както на персонални компютри, така и на мобилни устройства, позволявайки на всеки потребител да се ангажира с XStake по предпочитания от него начин. Като допълнителен бонус, потребителите могат също така да имат достъп до XStake директно в MetaMask Mobile.
Комфорт: С едно натискане на бутон потребителите могат да превключват между светъл режим XStake и тъмен режим XStake.

Бъдещето
XStake е готов да се превърне в решаващ стълб на екосистемата Wanchain. Освен двете опции за залагане, присъстващи при стартирането, няколко надстройки вече са в процес на разработка. В близко бъдеще разполагането на PoS Validator и Bridge (Storeman) Node ще бъде възможно с помощта на XStake. След това потребителите могат да очакват опции за залагане за не-WAN активи.

Очаквайте още актуализации от екипа на Wanchain, тъй като ние продължаваме да обновяваме и разширяваме нашите предложения за услуги, предефинирайки изживяването с блокчейн за нашите потребители.

Metis се добавя към крос-верижната инфраструктура на Wanchain, XFlows се разширява

TL;DR Wanchain пуска XFlows на друго решение за мащабиране на Ethereum Layer-2. Крос-верижните трансформации на BTC, ETH, USDC и USDT вече са на живо на Metis!

Решенията на Ethereum Layer-2 се превърнаха в жизненоважен компонент на блокчейн индустрията, тъй като проблемите с мащабируемостта на Ethereum и високите транзакционни разходи се оказаха пречка за широкото приемане на обществени блокчейн мрежи. Едно такова решение за мащабиране, фокусирано върху създаването на достъпна и мащабируема среда за приложения и бизнеси, е Metis.

Metis, оптимистичен сборен пакет, обединява множество транзакции в една партида, като същевременно приема валидност, и записва само минималните жизнеспособни данни за транзакциите в Ethereum. Изчисленията се обработват извън веригата. Трябва да се отбележи, че транзакцията на Metis е най-евтината сред конкурентните решения за мащабиране на Ethereum Layer-2. В бъдеще Metis планира да въведе Hybrid Rollups, които комбинират оптимистична сборна архитектура с доказателства с нулево знание.

Иновативните решения за мащабиране са перфектно съвпадение с иновативни решения за оперативна съвместимост. Като такъв, с голямо удоволствие Wanchain, глобалният лидер за решения за оперативна съвместимост на блокчейн, обявява разширяването на XFlows към Metis.

Какво представлява XFlows на Wanchain?
XFlows на Wanchain е децентрализирано кръстосано верижно решение, което позволява трансформации между вериги от местно към естествено за активи, които съществуват първоначално в множество вериги. XFlows използва силата на междуверижните мостове на Wanchain, за да осигури лесни трансформации без попечителство между веригите без необходимост от централизиран обмен.

Относно XFlows на Metis
Подобно на Arbitrum и Optimism, Metis е решение за мащабиране на Ethereum, което урежда транзакции на Ethereum. Като такъв, той наследява съществуващия апарат за сигурност на Ethereum. ETH, свързан към Metis с помощта на официалния Metis Bridge, се счита за еквивалентен на родния ETH на Ethereum. Същото важи и за други активи като WBTC, USDC и USDC.

Какви активи и маршрути са налични в момента на Metis?
BTC, ETH, USDC и USDT XFlows са активни на Metis. Те се поддържат от директни мостове, свързващи Metis с Arbitrum, Astar, Avalanche, Bitcoin, BNB Chain, Ethereum, OKT Chain, Optimism, Polygon, Tron и Wanchain L1.

Адреси на Метис
ETH (Мост на Метис)
USDC (Мост на Метис)
USDT (мост Метис)
WBTC (Мост на Метис)
BTC адреси
Биткойн
Avalanche (като BTC.b)
BNB верига (като BTCB)
Ethereum (като WBTC)
Метис (мост на Метис, като WBTC)
Wanchain (мост Wanchain)
ETH адреси
Ethereum
Arbitrum (мост Arbitrum)
Метис (Мост на Метис)
Оптимизъм (мост на оптимизма)
Многоъгълник (многоъгълен мост)
Wanchain (мост Wanchain)
USDC адреси
Arbitrum (от Circle)
Лавина (от Circle)
BNB Chain (като Binance-peg USDC)
Ethereum (от Circle)
Метис (Мост на Метис)
Оптимизъм (мост на оптимизма)
Многоъгълник (многоъгълен мост)
Трон (от Circle)
Wanchain (мост Wanchain)
USDT адреси
Arbitrum (мост Arbitrum)
Astar (от Tether, чрез Polkadot като xcUSDT)
Avalanche (от Tether)
BNB Chain (като Binance-peg USDT)
Ethereum (от Tether)
Метис (Мост на Метис)
Верига OKT (от Tether/OKX)
Оптимизъм (мост на оптимизма)
Многоъгълник (многоъгълен мост)
Трон (от Tether)
Wanchain (мост Wanchain)
Още адреси на токени са налични тук: https://wanscan.org/tokens

Относно Метис
Metis Andromeda е EVM-еквивалентен Ethereum Layer-2, фокусиран върху преодоляването на пропастта между Web2 и Web3. Metis предоставя на потребителите сигурна, децентрализирана и лесна за използване мащабируема мрежа. Чрез комбиниране на стабилен слой 2 с идентификационни данни във веригата и децентрализирани автономни компании (DAC), Metis изгражда перфектната екосистема за хостване на отворено, децентрализирано и надеждно сътрудничество, защитено от Ethereum.

Нови миньорски басейни на REXDEX

RexDex ще бъде МЯСТОТО за търговия vZOO на Wanchain. Ние сме изключително развълнувани да ви уведомим, че още от първия ден ще имате не един, а ДВА фермерски басейна, налични в RexDex.

Ще можете да осигурите ликвидност на следните двойки:
- vZOO / WAN
- vZOO / REX

Сега, ако се чудите как да конвертирате своя ZOO във vZOO, всъщност е доста лесно. Просто следвайте тези стъпки:

1. Насочете се към Bridge.Zoo.One;

2. Изберете вашата верига и изберете vZOO@Wanchain като целева дестинация;

3. Инициирайте прехвърлянето;

4. Вашият vZOO ще бъде изпратен до вашия целеви портфейл в съотношение 1:1.

Напомняне за важни връзки и социални мрежи:

Официален уебсайт на екосистемата на ZOO: https://Zoo.One

Официален уебсайт на ZooKeeper: https://ZooKeeper.finance
* Документация: https://docs.ZooKeeper.finance

Официален уебсайт на OpenZoo: https://OpenZoo.io
* Документация: https://docs.OpenZoo.io

Официален уебсайт на ZooGames: https://Zoo.Games
* Документация: https://docs.Zoo.Games/

Официален уебсайт на ZooGenes: https://ZooGenes.io
Официален Twitter: https://twitter.com/ZooEcosystem
Официална телеграма: https://t.me/ZooEcosystem
Официален Discord: https://discord.gg/ZooEcosystem

Официален YouTube: https://www.youtube.com/c/ZooEcosystem
Официален канал за съобщения: https://t.me/ZooKeeperAnn
Официален Reddit: https://www.reddit.com/r/ZooEcosystem/
Официален Instagram: https://www.instagram.com/ZooEcosystem/

Официална стока на ZooKeeper: https://zoofarming.myspreadshop.net/

Website | Bridge | Documentation | Telegram | Twitter | Newsletter | Blockchain Explorer 1 | Blockchain Explorer 2 | Developer Portal

this article is for educational purposes and is not financial advice

--

--