Последни актуализации и новини покрай Wanchain и ZooKeeper!/article in Bulgarian language/

Покана: Пуснете PoS възел в тестовата мрежа на Wanchain по време на нашия публичен тест, спечелете награди за награда

Уважаеми оператори на възел за валидиране на PoS,

Както някои от вас може би вече знаят, на 21 април, в епоха 19103, тестовата мрежа на Wanchain претърпя успешен хард форк. Основната цел на този хард форк беше да надгради Gwan EVM. Тази голяма надстройка прави блокчейна Wanchain напълно съвместим с EVM на лондонския форк на Ethereum и напълно поддържа протокола EIP1559. Тази надстройка не само добавя механизъм за запис на $WAN токени за транзакция, но допълнително подобрява възможностите на блокчейна Wanchain и значително улеснява миграцията на нови Dapps от Ethereum към Wanchain.

Едномесечна програма за награда за надграждане на Wanchain Gwan EVM ще започне на 25 април 2022 г. и ще продължи до 25 май 2022 г. Ще издадем известие чрез медийните канали на Wanchain, ако публичният тест трябва да бъде удължен.

Като оператори на възел за валидиране на PoS в основната мрежа на Wanchain, вие сте уникално квалифицирани да помогнете за тестване на всеки компонент от новия Gwan EVM на Wanchain. Като такива, ние любезно молим вашето участие в този публичен тест, като разположите възел за проверка на PoS за тестова мрежа. Можете да разположите по всяко време (въпреки че колкото по-рано, толкова по-добре!) и ще получите награди за награда в края на публичния тест.

Ключова информация
Начало: От 25 април 2022 г.
Край: 25 май 2022 г.
Продължителност: 1 месец. Ще ви информираме, ако публичният тест трябва да бъде удължен.
Условия за участие: Всеки, който към 23 април 2022 г. е използвал възел за валидиране на PoS в основната мрежа на Wanchain.
Тестови монети за $WAN: Броят на $WAN, заложени във вашия възел за валидиране на PoS на тестовата мрежа, трябва да бъде подобен на самостоятелния залог + баланса на партньора на вашия възел за валидиране на PoS в основната мрежа. Тестовите монети $WAN ще бъдат издадени от екипа на Wanchain.
Необходима среда: Средата, в която разгръщате своя Testnet PoS Validator Node, трябва да съответства на средата на вашия Mainnet PoS Validator Node.
Награди за участие: Ще получите $WAN на стойност 100 USD и допълнителни 800 $WAN за 1-месечния тест. Ако тестването бъде удължено, ще получите допълнителни 25 USD на стойност $WAN на седмица.
Други награди: Освен да работите с Testnet PoS Validator Node, можете да изберете да наблюдавате производителността на вашия възел и да извършвате други тестове като проверка, P2P излъчване, генериране на блокове и т.н. Ако срещнете грешки и ги докладвате, ще бъдете съответно възнаградени, въз основа на сериозността на бъговете. Нива на наградите за тези грешки можете да намерите тук.
Ако се интересувате от този тест на възел, моля, попълнете формуляра за кандидатстване за тест: https://forms.office.com/r/XjRXTcn22Y

Ръководство за настройка на възел на Wanchain Testnet PoS Validator: https://www.explorewanchain.org/#/staking-testnet/node-setup-testnet

Трябва да използвате WanWallet Desktop 1.5.7-beta, за да регистрирате своя възел: https://github.com/wanchain/wan-wallet-desktop/releases

Повече подробности за публичния тест, както и информация за възнагражденията за грешки: https://medium.com/wanchain-foundation/bounty-program-for-wanchain-gwan-evm-upgrade-on-testnet-aa093e7062a5

Забележка: Моля, изпратете обратно вашите WAN тестови монети на 0x7521EDa00E2Ce05aC4a9d8353d096CCB970d5188 след приключване на публичния тест.

Екип на Wanchain
25 април 2022 г

Wanchain представя нова платформа за оперативна съвместимост на Cardano

Wanchain и Cardano’s Input Output си сътрудничат за осигуряване на оперативна съвместимост между основната мрежа на Cardano, страничните вериги на Cardano и други блокчейн мрежи. Тези усилия ще накарат екипите да внедрят децентрализирани, двупосочни кръстосани мостове, свързващи Cardano с други блокчейн от ниво 1. Мостовите възли на Wanchain също ще бъдат модернизирани, за да обвържат мрежите Wanchain и Cardano, за да осигурят допълнително кръстосаните мостове и транзакции на Cardano. С други думи, Wanchain ще стане странична верига, съвместима с EVM за Cardano.

Wanchain е едновременно устойчив блокчейн на ниво 1 PoS и децентрализирано решение за оперативна съвместимост на блокчейн. Блокчейнът на Wanchain Layer 1 PoS е пълна среда, подобна на Ethereum, която работи със стандартните в индустрията инструменти на Ethereum, DAPP и протоколи. Wanchain мостовете са децентрализирани, директни мостове без попечителство, които свързват както EVM, така и не-EVM мрежи, без да изискват релейни вериги или посреднически мрежи. Тези мостове използват комбинация от Secure Multiparty Computation (sMPC) и Shamir’s Secret Sharing, за да осигурят кръстосани активи.

Понастоящем мостовете на Wanchain свързват повече от 15 мрежи от ниво 1 и 2. Добавянето на Cardano към тази широкообхватна мрежа от блокчейн свързва мрежата Cardano с други екосистеми DeFi и Web3, увеличавайки както възможните случаи на употреба за притежателите на ADA в други вериги, така и проправяйки пътя за BTC, ETH, DOT, WAN, XRP и други монети, които да се използват в собствената Dapp екосистема на Cardano.

Чрез превръщането на Wanchain в EVM-съвместима странична верига към Cardano, разработчиците и потребителите на Cardano Dapp получават достъп до повече езици за кодиране, рамки и интегрирани среди за разработчици. Освен това, този нов подход не само увеличава максимално сигурността на решението за оперативна съвместимост на Cardano, но и се удвоява като решение за мащабируемост. Транзакциите вече могат безопасно да се преместват извън Cardano, като се записва само жизненоважната информация в блокчейна на ниво 1, за да се гарантира сигурност и неизменност.

Подходът на страничната верига също предвещава нова ера за Cardano, който вече може да премине в пълноценна многоверижна екосистема с по-голяма сигурност и мащабируемост в сравнение с други мрежи. Това е само началото на сътрудничеството между Wanchain и Input Output.

„Оперативната съвместимост е една от движещите сили зад блокчейна Cardano и като такава екосистемата Cardano ще продължи да расте. Crosschain мостовете са един от аспектите на тази стратегия и сигурната инфраструктура на Wanchain носи ценен нов принос в екосистемата“, каза Дайнъл Пател, главен продуктов директор на IO Global. „Wanchain ще предостави допълнителна полезност на общността Cardano, позволявайки на потребителите да взаимодействат с DeFi приложения в редица мрежи и да се възползват от разширяващата се екосистема.“

„Развълнувани сме да подкрепим работата на Input Output при изграждането на това решение за оперативна съвместимост на Cardano“, каза Ли Ни, вицепрезидент по бизнес развитие и операции в Wanchain. „Ние вярваме във важността на децентрализацията и имаме ясна визия за бъдеще, в което глобалният блокчейн пейзаж се държи като красива, уникална, оперативно съвместима мрежа. Това е още една важна стъпка в тази посока.”

Относно входния изход

Основана през 2015 г. от Чарлз Хоскинсън и Джеръми Ууд, Input Output е една от водещите световни компании за изследвания и инженеринг на блокчейн инфраструктура. Компанията изгражда блокчейн инфраструктурни решения с висока степен на сигурност за обществени, частни и държавни клиенти. Той е и движещата сила зад платформата за децентрализирани смарт договори Cardano.

Wanchain разгръща нови мостове, свързващи Moonbeam, Moonriver, Polkadot и Wanchain

Wanchain, глобалният лидер за решения за оперативна съвместимост на блокчейн, интегрира нови мостове, които свързват съответно Wanchain (WAN) с Moonbeam (GLMR), Moonbeam с Relay Chain Polkadot (DOT) и Moonbeam с Moonriver (MOVR).

В допълнение към свързването на GLMR, MOVR и DOT, Wanchain също така внедрява мостове, които са съвместими с Substrate crosschain активите на Moonriver xcKSM, xcKAR, xcKINT, xcRMRK, xcBNC и xcKBTC.

Тези активи използват XCM формата на Polkadot и транспортния протокол XCMP, две иновации, които позволяват на парачейновете да изпращат съобщения между себе си и Relay Chain. С други думи, това позволява прехвърлянето на активи на субстрата между парачейн, като Moonbeam и неговата релейна верига, Polkadot, или между други парачейни, които са свързани към същата релейна верига. Това решение обаче среща същите пречки като другите хетерогенни мрежи от ниво 1; съобщения и данни не могат да се прехвърлят към други екосистеми. Тук идва мястото на Wanchain. Новите мостове на Wanchain проправят пътя за тези активи да бъдат използвани извън границите на екосистемата Dotsama. Първият актив, който ще се възползва от това, е xcKSM, който ще може да се движи безпроблемно между Moonriver, Moonbeam и Wanchain.

Polkadot и Kusama са две блокчейна, които са независими платформи, но остават тясно свързани, защото са изградени на една и съща кодова база. Много парачейни, задвижвани от Polkadot, имат базирана в Кусама мрежа за канарчета, което означава, че безпроблемната връзка между Polkadot и Kusama, и всеки е от жизненоважно значение.

Верен на мисията си за създаване на напълно децентрализирана кръстосана среда за всички блокчейн, Wanchain сега разработва решения за блокчейн от „Layer 0“, като Polkadot, за да улесни оперативната съвместимост между различни среди като Polkadot, Kusama, Ethereum и Avalanche.

След като успешно разработи децентрализирани мостове за ключови блокчейн, като първия директен мост на BTC-Ethereum, интегрирането на мостове от слой 0 представлява нова ера в мисията на Wanchain да стимулира приемането на блокчейн чрез оперативна съвместимост.

„Създаването на решения за свързване на най-популярните блокчейн е от ключово значение за разрастването на цялата блокчейн индустрия“, каза Ли Ни, вицепрезидент по бизнес развитие и операции в Wanchain. „И все пак в днешно време огромният брой различни публични и частни блокчейн изискват също толкова много уникални решения. Няма универсално решение. Поради тази причина сега се фокусираме върху по-сложни проблеми, които все още трябва да бъдат решени, като свързване на решения от слой 0, особено поради нарастващата популярност на екосистемата Dotsama.

„Разпространението на вериги означава, че нито едно решение за оперативна съвместимост не може да осигури свързаност до всички дестинации“, каза Дерек Ю, основател на Moonbeam. „Екипът на Wanchain разполага с уникално решение, осигуряващо кръстосани транзакции и прехвърляне на активи до дестинации, включително Ethereum, Bitcoin и EOS. Очакваме с нетърпение да подкрепим разработчиците, изграждащи многоверижни приложения, използвайки интеграцията на Wanchain за отваряне на нови търговски пътища и нови пазари на потребители и активи.

Относно Moonbeam Network

Moonbeam е най-добрата дестинация за DApps в Dotsama, като платформа за смарт договори, съвместима с Ethereum в мрежата Polkadot, която улеснява изграждането на вътрешно оперативно съвместими приложения. Тази съвместимост с Ethereum позволява на разработчиците да внедряват съществуващи интелигентни договори на Solidity и интерфейси на DApp към Moonbeam с минимални промени. Подобно на Moonriver, неговия сестрински парачейн на Kusama, Moonbeam се очаква да натрупа активност на разработчици и потребители от 80+ проекта, изграждащи DApps и протоколи в мрежата. Като парачейн в мрежата на Polkadot, Moonbeam се възползва от споделената сигурност на Polkadot Relay Chain и интеграции с други вериги, които са свързани с Polkadot. Научете повече: https://moonbeam.network/

Дълбоко гмуркане на ZooBooster NFT

Както много от нашите разширени потребители на екосистемата на ZOO вече знаят, многоверижното приложение за земеделие ZooKeeper използва ZOONFT за увеличаване на добива на ликвидност. Успешното разширяване на земеделието в ZOO в мрежата на Avalanche носи със себе си множество нови потребители, които не са непременно запознати с концепциите и механиката на нашите ZooBoosters, увеличаващи възнагражденията.
В тази статия ще ви представим широк спектър от информация и видео ръководства, свързани с използването на тези помощни NFT.

ZOONFT са получили цел и могат да бъдат добавени по желание към селскостопанския пул на ZooKeeper заедно с любимия ви LP жетон, за да увеличите наградите от $ZOO и допълнително да намалите времето за заключване.

Освен добавянето на ZooBooster NFT към пула за ликвидност при заключване на LP токени, е възможно да увеличите допълнително наградите от $ZOO, като изберете незадължителен период на заключване до 180 дни.

ZooKeeper NFT се дефинират от много ключови функции. Всеки изсечен NFT ще има свои собствени индивидуални характеристики.

Вижте видеоклипа по-долу за това как да увеличите земеделието в ZooKeeper с помощта на ZooBooster NFTs и Lock Time, след като добавите ликвидност:

Много практичен урок за земеделие на ZooKeeper. Научете как да използвате ZooBoosters, за да отключите по-високи награди от ZOO.

Подробно ZooBoosters
Както беше посочено по-горе, ZooBoosters са известни преди всичко с подобряването на вашите ZOO награди, когато се добавят към земеделски пул, но също и с това, че могат да се търгуват в The Market или на NFT Marketplace OpenZoo, както и с това, че се използват в предстоящата игра ZooRacers. Процентът (%) усилване и намаляване на времето за заключване, свързани с всеки от тези ZooBoosters, представляват техните земеделски способности. Някои може да са същите като други, а някои ще варират.
Например, няма три еднакви „тройна пица пеперони“.

Както можете да видите от горното, усилващият брой и сумата за намаляване на времето за заключване са различни. Дори в случай, че те трябва да са еднакви, всеки NFT има свой индивидуален номер, което го прави наистина уникален.

Вижте видеоклипа по-долу, за да разберете как да получите ZooBooster NFT, като направите покупка в раздела Пазар:

Следващото видео ще обясни как да получите ZooBooster NFT, като закупите златни или сребърни сандъци в секцията Експедиция:

И накрая, следващото видео ще ви покаже как да получите ZooBooster NFT, като заложите ZOO, за да получите златни или сребърни сандъци в секцията Експедиция:

След като се изсекат NFT, ключовите характеристики, които ги дефинират, няма да се променят. Процентите на усилване и време няма да се променят по всяко време.

Нивата имат по-голям смисъл, когато използвате функцията Crafting, тъй като предоставя механизъм, позволяващ комбинацията от 2 NFT за създаване на ново, по-високо ниво. Пример за това би бил 2 x ябълки (2 x 1 звезди) = 1 x ябълков сок (1 x 2 звезди). Това е възможно до максимум 4 нива (Една звезда, Две звезди, Три звезди и Макс).

Гледайте видеоклипа по-долу за ZooBooster Crafting — Elixir Mechanics:

След това можете да разгледате този видеоклип, обясняващ подробно заработването на ZooBooster — механика на изработката:

Забележка: функцията Crafting скоро ще бъде достъпна и за потребителите на Avalanche.

И накрая, ето подробен преглед на секцията My Safe, където ще намерите всичките си ZOONFT, както и достъп до NFT Bridge (повече информация за това в следващия раздел на тази статия).

ZOONFT Кръстосана верига
Важна част от цялата екосистема се състои в нейните възможности за кръстосана верига. Докато ZooBoosters могат да бъдат изсечени в различни вериги, те също могат да бъдат изпращани от една на друга чрез NFT Bridge.

Лесен и лесен за потребителя процес за кръстосано свързване на вашите ZOONFT

Прехвърлянето на вашия ZooBooster никога не е било по-лесно: просто прикачете картата Booster, която искате да кръстосате, уверете се, че адресът за получаване е правилен и изпратете. След като влезе в новата верига, потребителят трябва да приеме таксата за копаене (0,05 AVAX) в My Safe и NFT ще се появи. Може да се използва по абсолютно същия начин във всички налични функции на платформата в новата мрежа.

Надяваме се, че тази статия ви е дала по-добра представа за това какво прави ZooBooster NFTs изключително полезни и как успешно да увеличите своите LP, докато отглеждате ZOO жетони на платформата ZooKeeper.

Напомняне за важни връзки:

Официален уебсайт на екосистемата на ZOO: Zoo.One

Официален уебсайт на ZooKeeper: https://ZooKeeper.finance
* Документация: https://docs.ZooKeeper.finance
Официален уебсайт на OpenZoo: https://OpenZoo.io
* Документация: https://docs.OpenZoo.io

Официален уебсайт на ZooGames: https://Zoo.Games
Официален уебсайт на ZooGenes: https://ZooGenes.io

Официален Twitter: https://twitter.com/ZooEcosystem
Официална телеграма: https://t.me/ZooEcosystem
Официален Discord: https://discord.gg/ZooEcosystem
Официален YouTube: https://www.youtube.com/c/ZooEcosystem

Официален канал за обявяване: https://t.me/ZooKeeperAnn
Официален Reddit: https://www.reddit.com/r/ZooEcosystem/
Официален Instagram: https://www.instagram.com/ZooEcosystem/
Официални стоки на ZooKeeper: https://zoofarming.myspreadshop.net/

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store