Новини и актуализации покрай $WAN и $ZOO! /article in Bulgarian language/

Kristiqn Georgiev
12 min readJul 14

--

Надграждането на Wanchain Bridge Node идва на 12 юли

Екипът на Wanchain с радост съобщава, че ще има надграждане на агент Bridge Node (Storeman) на 12 юли 2023 г.! Това надграждане е необходимо за добавяне на нова голяма блокчейн мрежа към крос-верижната инфраструктура на Wanchain.

Това надграждане ще се извърши в 3:00 ч. UTC, 12 юли 2023 г.

Какво трябва да направят обикновените потребители
Както при всички надстройки на мрежата на Wanchain, единственото нещо, което трябва да направите, е да планирате предварително! Докато операторите на мостови възли на Wanchain актуализират своите възли, междуверижните транзакции може да не са налични. Моля, следете официалния Twitter акаунт на Wanchain за актуални съобщения.

Какво трябва да направят операторите на Bridge Node
Операторите на Bridge Node трябва да надстроят до Agent версия 3.15.0 възможно най-скоро (след 3:00 UTC, 12 юли 2023 г.). Екипът на Wanchain отново подготви прост скрипт за актуализиране, за да направи процеса възможно най-гладък.

Скриптът за актуализиране е:

cd ~/osm/
./startStoremanV5.sh
Като напомняне, операторите на Bridge Node, които не успеят да надстроят възлите си своевременно, няма да могат да извършват и проверяват транзакции между вериги.

Потвърдено е, че XFlows е най-модерната BTC крос-верижна платформа

През септември 2022 г. Wanchain разтърси света, предлагайки най-сигурния, децентрализиран и рентабилен междуверижен протокол за кръстосана верига в крипто; USDT XFlows. С USDT XFlows на Wanchain потребителите могат да прехвърлят стабилни монети като USDT в 9 различни вериги нативно без опаковани варианти с малко или без разходи. От дебюта си Wanchain продължава да разширява границите на възможното в крос-верижната технология. За по-малко от година след първоначалното пускане на USDT XFlows, Wanchain обяви, че успешно е стартирала своята нова XFlows поддръжка за ETH. Подобно на USDT XFlows, ETH XFlows на Wanchain се оказа най-бързата, най-евтината и най-сигурната опция от всички основни междуверижни протоколи. Докато USDT и ETH бяха неразделна част от кръстосаната верига на XFlows, Wanchain беше насочена към още по-амбициозно начинание; отключване на безпроблемна крос-верижна функционалност за краля на криптовалутите, биткойн.

За разлика от повечето междуверижни протоколи, Wanchain вярва, че свързването на биткойн с останалата част от крипто света е жизненоважно. Такава технология би позволила на потребителите да прехвърлят между естествената верига на BTC към нейните опаковани варианти в други вериги, като по този начин увеличават броя на децентрализираните маршрути до и от основната верига на биткойн, както и свързват биткойн с масивната DeFi икономика.

Въпреки че тези нови крос-вериги разработки звучат вълнуващо, остава един въпрос… Има ли крос-чейн протоколи, които могат да се конкурират с BTC XFlows на Wanchain? Нека разберем!

Какво е BTC XFlows?

За тези, които все още не са запознати, BTC XFlows е децентрализирано крос-верижно решение, което позволява трансформации между BTC на биткойн и много от най-популярните активи, обезпечени с BTC, включително BTC.b на Avalanche, BTCB на BNB Chain и wanBTC на Wanchain.¹

Наред с най-високите нива на сигурност и децентрализация, някои от основните характеристики на Wanchains BTC XFlows са:

Трансфери на BTC от Native към Native
Бързи скорости на транзакции
Ниски такси
Без приплъзване
Децентрализирана
Сигурен (никога не е бил хакван/експлоатиран)
Живейте в 4 големи вериги, местна верига за биткойни, BTC.b на Avalanche, BTCB на BNB Chain и wanBTC на Wanchain
Без лишаване от свобода
Wanchain BTC XFlows СРЕЩУ света

В това междуверижно BTC мостово шоудаун, всички платформи ще бъдат оценени в следните категории: поддръжка на собствена BTC верига, поддръжка на двойки, история на хакове и пропускане.

Сценарий: Този сегмент ще се основава на способността на всеки протокол да обработва прост суап на BTC от родната верига на Bitcoin към BTC.b на Avalanche.

Нека BTC bridge шоудаунът започне!

Wanchain:

Родна поддръжка на BTC: Да

Поддръжка на Bitcoin към Avalanche BTC.B: Да

Пропускане на протокола: Не

История на хакване: Не

XY Финанси:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Не

Резюме: В това сравнение открихме, че XY Finance не поддържа естествената верига BTC по никакъв начин, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към естествен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът XY Finance не е устойчив на приплъзване като Wanchain.

Многоверижни:

Родна поддръжка на BTC: Да

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Не

История на хакване: Да

Резюме: В това сравнение открихме, че докато Multichain поддържа естествената BTC верига, тя не може да се размени с която и да е от двойките BTC на другите вериги нативно и вместо това разчита на собствения си опакован вариант „multichain btc“. Това прави Multichain неспособен да улесни суапове между биткойни и Avalanche BTC.b. Трябва да се отбележи, че Multichain е претърпял експлойт в сигурността в миналото и наскоро е претърпял прекъсвания, което допълнително увеличи рисковия профил на платформата.

cBridge:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Да

Резюме: В това сравнение открихме, че cBridge не поддържа нативна верига BTC в какъвто и да е капацитет, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към естествен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът cBridge не е устойчив на приплъзване като Wanchain. Трябва да се отбележи, че cBridge също е претърпял експлойт за сигурност в миналото.

Олбридж:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Да

Резюме: В това сравнение открихме, че Allbridge не поддържа естествена верига BTC по никакъв начин, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към естествен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът Allbridge не е устойчив на приплъзване като Wanchain. Трябва също да се отбележи, че протоколът Allbridge претърпя хакване в близкото минало, което го направи неизползваем в продължение на месеци.

RelayChain:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Не

Резюме: В това сравнение открихме, че RelayChain не поддържа естествена верига BTC по никакъв начин, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към естествен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът RelayChain не е устойчив на приплъзване като Wanchain.

Измервател:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Да

Резюме: В това сравнение открихме, че Meter не поддържа нативна верига BTC по никакъв начин, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към естествен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът Meter не е устойчив на приплъзване като Wanchain. Трябва също да се отбележи, че протоколът Meter претърпя хакване в близкото минало.

Stargate:

Родна поддръжка на BTC: Не

Bitcoin към Avalanche BTC.B поддръжка: Не

Пропускане на протокола: Да

История на хакване: Не

Резюме: В това сравнение открихме, че Stargate не поддържа нативната верига BTC в какъвто и да е капацитет, което означава, че протоколът не е в състояние да улесни размяната на биткойн от естествен към местен към Avalanche BTC.b. Освен прехвърлянето на BTC беше установено, че протоколът Stargate не е устойчив на приплъзване като Wanchain.

Резултатите са в… Wanchain печели BTC крос-чейн шампионата!

В този междуверижен сблъсък, XFlows на Wanchain царуваха отново! От всички крос-вериги платформи, BTC XFlows на Wanchain беше единственият протокол, който успя да улесни местните BTC трансфери от родната верига на Bitcoin към BTC.b на Avalanche. XFlows на Wanchain е и единственият съществуващ протокол, който е в състояние да обработва устойчиви на приплъзване междуверижни транзакции с биткойн, като същевременно поддържа безупречен профил на сигурност. Това продължаване на крос-верижния напредък допълнително отличава Wanchain от всяка друга платформа за оперативна съвместимост в света и свидетелства за нейната традиция на кръстосано верижно съвършенство!

Wan мостове и приложения

Днес бележи началото на новата „обзорна поредица на Wanchain“, където покриваме всички най-нови новини, тенденции, съвети и трикове в екосистемата на Wanchain! Тази нова серия ще бъде едно гише за всички най-нови събития в екосистемата, като ви държи винаги в течение!

Уонбридж

Тъй като междуверижните протоколи продължават да страдат от подвизи в сигурността, Wanbridge продължи да бъде едновременно фар за надежда и иновации, тъй като е единствената съществуваща крос-верижна платформа, предлагаща сигурни, естествени към местни междуверижни суапове с 0 приплъзване и няма история на хакове. Едно от най-забележителните подобрения на Wanbridge е наскоро стартираният BTC XFlows! С тази нова междуверижна функционалност за биткойн, потребителите могат да разменят BTC нативно между BTC на основната верига, BTC.b на Avalanche, BTCB на BNB Chain и wanBTC на Wanchain!

Уонленд

Даването и вземането на заеми винаги са били неразделна част от DeFi изживяването и има защо. Като всеки легитимен блокчейн, Wanchain има свой собствен център за кредитиране и вземане на заеми, наречен Wanlend. Това, което вероятно не знаете обаче, е, че Wanlend има някои звезди като wanUSDT и wanUSDC имаха някои сочни ГПР, вариращи от 18% до 42% тази седмица!

Steamtrade

Всеки знае, че купуването на биткойн или други активи на най-високата цена за всички времена е една от най-лошите грешки в крипто търговията, които човек може да направи. Сега, когато пазарът се коригира от предишните си върхове, няма по-добро време да проверите Streamtrade! Steamtrade помага на потребителите автоматично да купуват и продават криптовалути равномерно за определен период от време. Тази функционалност позволява на потребителите да избягват пропуски за по-големи поръчки, като същевременно се удвоява като най-добрият инструмент за осредняване на разходите в долари чрез автоматизиране на целия DCA процес. В момента потребителите могат да търгуват със Steam с 13 различни актива, включително USDT, USDC, XRP, DOT, BTC, ETH и DOGE!

Джакпот

Кой казва, че лотариите са загуба на пари? Jackspot предефинира как работят лотариите със своята лотарийна игра без загуба! Просто изберете 4 щастливи числа и вижте дали ще излязат по време на тегленето в петък! Не се тревожете за загуба, защото тази лотария не вярва в загуби! След като бъдат изтеглени 4-те печеливши числа, всички Wan, използвани за закупуване на билети, ще бъдат възстановени на всички играчи!

В момента пулът Jackspot е 168889.8 WAN, а джакпотът е 422.8 WAN

Wanswap

Wanswap е един от първите DEX (AMM), стартирани на Wanchain. През 2023 г. стартира своя надстройка Wanswap V2, която въвежда както нов WASP V2 токен за разширени стимули за платформа на общността, така и цялостно надграждане на потребителския интерфейс/UX. Най-високите APR на Wanlend в момента са 11,5% за двойката WAND/WASP и 3,9% за двойката WASP/wanLTC.

ZooKeeper

ZooKeeper отдавна е фаворит на Wanchain благодарение на геймифицирания си подход към земеделието и NFT.

ZOO в момента се намира на 0,0034 USD, пазарна капитализация от 1,34 милиона долара и стои на 1,6 милиона долара в TVL.

ZooGames

От създателите, които ви донесоха легендарното заглавие на блокчейн играта „Zoo Racers“, Poker ZooGenes Hold’em е най-новата версия, която превзема екосистемата на Wanchain! Това ново заглавие е първата блокчейн покер игра на Wanchain! Тествайте своите покер умения в това ново вълнуващо игрово изживяване на Wanchain!

OpenZoo

Open Zoo е водещият NFT пазар на Wanchain и в момента изпомпва над 500 000 USD в обем. Понастоящем 3-те най-популярни NFT колекции в OpenZoo са Zoogenes ($391K), Small Arms Syndicate ($188K) и CryptoCacs ($70K).

RexDex

RexDex е най-новият и горещ DEX на Wanchain и те наскоро обявиха някои възходящи новини! DEX наскоро достигна нов крайъгълен камък на достигане и поддържане на около $80K диапазон на ликвидност! Всички органични, без VC!

От днес ReXDeX пусна и своите нови XRP двойки (WanXRP/REX, WanXRP/WWan и WanXRP/USDT)

Ако това не звучи достатъчно сочно, вижте средните ГПР за тези двойки!

WWAN/wanXRP- 217%
wanUSDT/wanXRP- 193%
REX/wanXRP- 249%

OKX Web3 и ZooGames Unite: Партньорство, променящо играта

OKX web3 (web3 портфейл, създаден от топ крипто борсата OKX) и ZooGames, иновативна платформа за игри, обединиха сили, за да разширят пейзажа на web3 крипто игрите. Това сътрудничество интегрира безпроблемно криптовалутите в игрите, позволявайки на играчите да използват своите притежания за покупки и награди в играта.

Като част от това партньорство ще бъдат въведени вълнуващи нови функции, като например:

Интегриране на OKX портфейл без попечителство в ZooGames
Играчите могат сигурно да съхраняват и управляват своите криптовалути с помощта на портфейла OKX и да се регистрират директно в платформата ZooGames.

ZooGames dApp в белия списък на портфейла OKX
Приложението ZooGames dApp ще бъде включено в белия списък на OKX портфейла, предоставяйки на потребителите лесен достъп до платформата за игри и допълнително подобрявайки потребителското изживяване.

Сътрудничество с OKX web3 за тяхната основна мрежа OKBC
Сътрудничеството с OKX web3 ще позволи предоставянето на vZOO токени в тяхната основна мрежа и отварянето на мост между двете платформи, което позволява безпроблемно прехвърляне на активи.

Споделяне на опит
OKX web3 и ZooGames ще комбинират своя опит, за да подобрят гейминга и крипто изживяването за потребителите, насърчавайки иновациите и движейки напред индустрията за уеб3 игри.

Останете на линия, тъй като OKX web3 и ZooGames предефинират крипто игрите, запалвайки нова ера на завладяващи изживявания и безкрайни възможности за играчи по целия свят.

Какво е OKX?
OKX предоставя платформа за потребителите да търгуват с широка гама от криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и различни алткойни. Той предлага различни функции за търговия, включително спот търговия, търговия с фючърси, търговия с опции и др. OKX е признат за един от основните играчи в индустрията на криптовалутите, предоставяйки сигурна и надеждна платформа за търговия с цифрови активи.

ZooGames празнува пускането на покер ZooGenes Hold’Em в нашия протокол

Ние от ZooGames сме развълнувани да обявим старта на Poker ZooGenes Hold’Em, новаторска покер игра, базирана на блокчейн, която е интегрирана с нашия собствен протокол ZooGames. Това бележи важен крайъгълен камък в нашето пътуване да предефинираме пейзажа на онлайн игрите и не можем да бъдем по-развълнувани от бъдещето.

Нова ера на онлайн покера
Poker ZooGenes Hold’Em представлява нова ера на онлайн покера, съчетавайки тръпката и стратегията на традиционния покер с иновативните функции на блокчейн технологията. Играта предлага завладяващо и сигурно игрово изживяване, благодарение на интеграцията с нашия протокол ZooGames и силата на блокчейна Wanchain, известен със своята изключителна скорост на транзакции и почти нулеви такси.

Внасяне на NFT на покер масата
Една от най-вълнуващите функции на Poker ZooGenes Hold’Em е възможността да играете с 3D версии на любимите си ZooGenes NFT направо на масата. Тази интеграция с протокола ZooGames добавя ново ниво на вълнение и потапяне в играта, правейки я още по-забавна за игра. Вярваме, че тази уникална функция ще революционизира начина, по който играчите взаимодействат с онлайн покер игрите, и се гордеем, че сме в челните редици на тази иновация.

Разнообразие от режими на игра
Poker ZooGenes Hold’Em предлага разнообразие от режими и опции на игра, отговарящи на различни стилове на игра и предпочитания. Независимо дали предпочитате забързаното действие на кеш игрите или състезателния дух на турнирите, Poker ZooGenes Hold’Em има нещо за вас. Освен това има дори режим на безплатна игра, където играчите могат да участват в игри без никакви входни такси и да печелят безплатни vZOO жетони, докато играят.

Игра, управлявана от общността
В Zoogames вярваме в силата на общността. Ето защо сме особено развълнувани от управляваните от общността аспекти на Poker ZooGenes Hold’Em. Играта насърчава играчите да участват активно в оформянето на нейното бъдеще, приветствайки предложения, обратна връзка и идеи от общността. Това съвпада идеално с нашата философия в Zoogames, където винаги се стремим да създаваме игри, които са не само забавни за игра, но и насърчават силно чувство за общност.

Гледам напред
Стартирането на Poker ZooGenes Hold’Em е само началото. Играта има вълнуваща пътна карта, която включва мобилна версия, разширени покер режими, подобрено меню за избор на NFT ZooGenes, NFT картички, функция за гледане и по-големи маси за повече играчи. Ние от Zoogames очакваме с нетърпение да подкрепим играта, тъй като тя продължава да се развива и предоставя несравнимо покер изживяване.

В заключение, ние сме невероятно горди и развълнувани от пускането на Poker ZooGenes Hold’Em в нашия протокол ZooGames. Вярваме, че тази игра представлява бъдещето на онлайн покера и нямаме търпение да видим как играчите по света ще я прегърнат. Ето го бъдещето на онлайн игрите!

За повече информация вижте техните Twitter и Telegram!

Напомняне за важни връзки и социални мрежи:

Официален уебсайт на екосистемата на ZOO: https://Zoo.One

Официален уебсайт на ZooKeeper: https://ZooKeeper.finance
* Документация: https://docs.ZooKeeper.finance

Официален уебсайт на OpenZoo: https://OpenZoo.io
* Документация: https://docs.OpenZoo.io

Официален уебсайт на ZooGames: https://Zoo.Games
* Документация: https://docs.Zoo.Games/

Официален уебсайт на ZooGenes: https://ZooGenes.io
Официален Twitter: https://twitter.com/ZooEcosystem
Официална телеграма: https://t.me/ZooEcosystem
Официален Discord: https://discord.gg/ZooEcosystem

Официален YouTube: https://www.youtube.com/c/ZooEcosystem
Официален канал за съобщения: https://t.me/ZooKeeperAnn
Официален Reddit: https://www.reddit.com/r/ZooEcosystem/
Официален Instagram: https://www.instagram.com/ZooEcosystem/

Официална стока на ZooKeeper: https://zoofarming.myspreadshop.net/

Website | Bridge | Documentation | Telegram | Twitter | Newsletter | Blockchain Explorer 1 | Blockchain Explorer 2 | Developer Portal

this article is for educational purposes and is not financial advice

--

--